6.5.2009

Treeniä isommalla pellolla

Jatta, Leena ja Pasi tulivat puolenpäivän maissa. Ensin lounastettiin ja massutäynnä treenaileen. Tämmöistä se paimentreenaus aina pitäisi olla. :)

Alla näkyy treenipelto. Ohjaus tapahtui tuolta kiveltä, mistä kuvakin on otettu. Ensin ajoin Spotilla suoraan vasemmalle klo 11 kohti jotain 200m. Kivien jälkeen käännätin tiukasti oikealle ja poikittaiskuljetusta valtaojan vartta pitkin pellon oikeaan laitaan, josta löytyi liittymä takana olevalle lohkolle. Kuvan ottopaikalta siis parin sadan metrin päässä on poikittain koko pellon läpi menevä valtaoja, josta lampaita ei voinut ajaa yli ojan koosta ja veden määrästä johtuen. Muistelin, että ojan alajuoksulla olisi rumpu (olimme naapurin pellolla, joten pelto ei ollut kovin tuttu), joka löytyikin pienen hakuilun jälkeen. Siitä lampaat yli ja käännös loivasti vasempaan. Kuvan keskellä juuri ennen metsän rajaa näkyy vaaleampi peltolohko. Ajoin lampaat sinne (matkaa suoraan saattoi olla jotain 400m) ja kutsuin Spotin pois. Sitten haku oikealta. Ennenkuin Spot ehti lampaiden luokse, ehtivät lampaat liukua melkoisesti vasemmalle. Korjasin ne linjalle ja ajoin valtaojan yli saman liittymän kautta, josta mentiinkin. Liittymän jälkeen oli tarkoitus ottaa tiukka käännös vasempaan (musta katsoen), mutta Spot pirulauta ei ottanut heti Vasen pitkä -käskyä, jonka johdosta käännös venyi pahasti pitkäksi. Korjasin taas lampaat takaisin poikittaislinjalle. Vasemmalla olevan metsän tultua vastaan käänsin porukan mua kohti ja siitä suoraan tuonti mulle. Lopuksi tolpan kierto tuon kiven ympäri, missä Spot kuvassa näkyy. Sitten olikin muiden vuoro.

Myös muilla meni treenit tosi hyvin. Oli tosi kiva treenata porukalla, kun kaikki koirat olivat jo sillä tasolla, että pystyttiin tekemään hyvää treeniä isommalla pellolla. Tämmöisiä treenejä kaipaisin enemmän. Harmi vain, että Leena ja Pasi asuvat pohjoisessa. :( Pitää kuitenkin Jatan kanssa pitää välillä näitä pitemmällä olevien treenisessioita. :)

Lisää kuvia näistä treeneistä löytyy täältä.

Spot ja Siia ajaa yhdessä lampaita. Piti hetken pysäyttää ne, että kuvaaja ehti oikeaan paikkaan. :)
Pikku-Spot, Iso-Spot ja Pasi. :)
Spot tarkkana, kun muut treenaa.

Sia myös tarkkana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti