27.9.2010

Voittajan on helppo hymyillä


SM:t takana ja kuten otsikko sanoo, voittajan on helppo hymyillä. Itse en ollut voittaja, mutta helppo on hymyillä minunkin. Ajoin toistamiseen(PM:ssa aiemmin) kaksi ehjää ja suht. hyvää rataa. Karsintaradalla tuli muutama ohjausvirhe, jotka veivät pisteitä melkoisesti. Kokonaisuutena kuitenkin olin rataan tyytyväinen. Karsiuduimme finaaliin ja oli todella hienoa päästä ajamaan elämänsä ensimmäistä kertaa tuplahakurataa kisoissa. Haut ja ajo menivät melko kivasti. Isossa jaossa oli hauska tilanne, kun vain neljällä lampaalla oli merkki. Yhdellä oli todennäköisesti tippunut merkki matkalla. Onneksi olin nähnyt saman tilanteen juuri PM:ssä, joten homma oli selvä, miten toimia. Ilmoitin ratamestarille, että vain neljällä on merkki ja kello pysäytettiin, avustaja merkkasi yhden lampaan spraylla ja hommaa päästiin jatkamaan. Useamman kerran sain kaksi laumaa erilleen, mutta kovasta yrityksestä huolimatta en saanut isoa jakoa tehtyä ennen kuin aika loppui. Tykkäsin kuitenkin todella tehdä tuota isoajakoa. Siinä on niin monta palasta, jotka pitää loksahtaa kohdalleen, että haastetta riittää. Tätä pitää siis ruveta ihan aikuisten oikeasti treenaan, että seuraavassa finaaliradassa on selvät sävelet, miten homma hoidetaan kotio.
Viidestätoista finaaliin päässeestä koirakosta vain 6 sai ison jaon tehtyä. Usein kuulemma kansainvälisissä arvokisoissakaan kaikilla ei isojako onnistu. On se sen verran haastava homma. :)
Erittäin hieno fiilis kisoista kuitenkin jäi. Nyt on hyvä jättää Spot talvitauolle treenaamisesta. Vain töitä tehdään tarvittaessa. Pip:llä alkaa sitä vastoin tehotreenit. :)

Kisat oli todella hyvin järjestetty, ISO KIITOS järjestäjille Susannalle ja Mikalle sekä ratamestarille Minnalle. Kiitos myös isolle joukolle muissa tehtävissä toimineille. Varsinkin tuo finaalirata tuplahakuineen vaatii todella ison määrän ihmisiä ja toimivia apukoiria, että homma pelaa noin mallikkaasti kuin se tänä vuonna pelasi. Lampaat myös toimivat hienosti. Ne olivat aavistuksen raskaita ajaa, mutta esim. jaoissa reagoivat ihmiseen juuri oikein ja olivat siten optimaalisia jakaa. Kaiken kaikkiaan oikein hyviä kisalampaita! Lampaiden ja järjestelyjen saumaton toimivuus näkyi siinä, että koko kolmen päivän aikana tuli todella paljon hyviä suorituksia ja ne koirat, joilla homma pelasi, saivat radat hienosti ajettua loppuun asti.

Tässä linkki valokuviin.
Täällä tulokset.

-Pete

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti