17.8.2009

Koulutustoimintaa meillä ja mualla

Jahas, tämähän meni nyt ihan blogin päivitykseksi. No, kesä on ollut välillä melko haipakkaa, joten tapahtumia on kyllä piisannut, mutta niitä ei ole ehtinyt paljoa mihinkään kirjailla.

Olin tuossa kesällä Porin suunnassa pitämässä paimenkoiran koulutuspäivää Pro Agria Satakunnan järjestämänä. Sinänsä oli tosi kiva saada olla mukana aktivoimassa toimintaa siellä suunnalla, koska yhdistyksemme toimintahan on lähtenyt juuri sieltä käyntiin yli 30 vuotta sitten ja pitkän hiljaiselon jälkeen yritetään nyt startata koulutustoimintaa sielläkin.

Koulutus oli Tenhon tilalla, jonne viime syksynä oli hankittu aikuinen paimenkoira. Tilalla tuotetaan luomu pihvi- ja lampaan lihaa. Tilalla on toistasataa emolehmää ja 250 uuhta. Kaikki liha myydään suoramyyntinä tilalta kuluttajille. Kurssilla käytiin ensin pari tuntia teoriaa läpi, jonka jälkeen 10 koirakkoa pääsivät treeneihin lampaiden kanssa. Paikalla oli myös paikallisia median edustajia. Tässä linkki yhteen nettijuttuun.
Kurssi oli ilmeisen onnistunut, kun olen menossa jatkokouluttamaan nyt syksyllä samaa porukkaa. Nyt ei enää käydä teoriaa läpi, vaan ollaan koko päivä laitumella koirien kanssa.

Asiasta toiseen. Alustavasti on suunniteltu vielä tälle syksylle (menee varmaan lokakuulle) yhtä viikonloppukurssi, jonne kouluttajaksi tulisi ulkomainen oman maansa maajoukkuetasoinen paimennusammattilainen. Kun asia varmistuu, niin ilmoittelen asiasta. Tietty, jos ryhmässä enää on tilaa. :) Nämä kun tuntuvat täyttyvän jo ennen kurssin varmistumista. :(
Pysykää kuulolla, asia varmistuu varmasti lähiaikoina. :)

-Pete

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti