12.3.2009

Lampola kuulumisia...

Paimennustreenit on olleet vähissä viime viikkoina, kun lunta on liikaa ja karitsointiaikakin on vienyt voimia/aikaa. Muutaman viikon päästä luulisi lumien jo sulavan ja sitten pitääkin aloittaa tosissaan treenit, että on hyvässä kisavireessä keväällä kisojen alkaessa. :)

Aika veikeän värinen pässipoika tuli eilen iltapäivällä. :)

Tässä pari teknistä toteutusta, joista joku on joskus kuvia kysynyt. Kaura/rehulaatikko. Rehut laatikkoon käytävän puolelta ja sitten työnnetään laatikko karsinan puolelle tarjolle. Kun laatikko tarvii putsata, niin se lähtee hiukan nostamalla irti. Kun ketta nousee, nostetaan laatikko ylempään väliin. Tämä ratkaisu siis vaatii, että jokainen aidassa oleva väli pitää olla saman korkuinen.


Tuo aiemmin mainittu viitosten sarja sai aikaiseksi alla olevan tuttipullotelineen väsäämisen.
Tässä kuvassa se on kiinni yhdessä väliaidassa, mutta normaalisti se ruuvataan akkuporakoneella portin vaakalautaan, jolloin pullot on helppo laittaa käytävältä samalla, kun antaa kauroja/heinää isommille.


Tässä vielä loppuun kuva väliaitahelvetistä tällä viikolla. :)
Onneksi hetkeksi on taukoa karitsoinneista. Ens vkolla sitten uusi rykäisy.
Alla oleva kuva on otettu lampolan kameran edestä, eli tämmöistä näkymää katselemme kameran välityksellä talosta sisältä, kun tsekkaillaan karitsointitilanteita. Tähän kameran näkökenttään sijoitetaan H-hetkeä lähellä olevat uuhet. Eilen juuri siirrettiin karitsoineet muualle ja tähän tilalle seuraavaksi karitsoiva uuhiporukka (tässä vaiheessa ilman väliaitoja tietty :).

1 kommentti:

  1. Tällä hetkellä lampola on taas hyvin samankaltainen aitahärveli, enää kaksi uuhta poikimatta... :) Viime yönä tupsahti neljä karitsaa, harmi vaan kun ei ollut tasajakauma vaan kolmoset ja yksönen... Juuri edellisyön/aamun aikana tuli kolmoset ja kaksoset eli aletaan olla jo voiton puolella. :)

    VastaaPoista