29.3.2009

Karitsa- ja paimennusvalokuvia

Karitsointi on voiton puolella. Enää yksi ostouuhi (kuvissa näkyvä turkislammas) karitsoimatta ja siitä ei tarkkaa H-hetkeä olekaan tiedossa. Ajan kuluksi ja uuden kameran harjoitteluksi napsin kuvia karitsoista niiden kiihdyttelykisan aikana lampolassa. Meinasi nopeat kohteet olla teknisesti hiukan vaativia kuvattavia pimeässä lampolassa. Hauskoja olivat kuitenkin. Tässä linkki karitsakuviin.

Paimennus on edelleen tauolla runsaan lumitilanteen johdosta. Sen verran piti kuitenkin talviaitauksessa koittaa, että sai paimennuskuvia harjoiteltua. Hiukan meinasi olla haastetta, kun käsissä uusi kamera ja samalla piti ohjata koiraa, käyttää zoomia, löytää oikeat tilanteet ja saada vielä koira ja lampaat pysymään kameran näytössä. :) Tässä tulos, mihin putkiaivoilla pystyttiin. :)

-Pete

3 kommenttia:

  1. Heip,

    Minulla oli myös noita silmäluomiongelmaisia muutama vuosi sitten ihan suomiuuhien jälkeläisissä. Aikasessa vaiheessa hoitona oli silmätipat ja luomen kääntämistä, mutta muistaakseni joltain taisi tulehdus mennä jo niin pitkälle, että silmää ei saatu pelastettua vaan siitä tuli samea, ja todennäköisesti sokea. Muutaman tapauksen jälkeen oli minulla aina varalla silmätippoja, että hoidon saa aloitettua välittömästi jos ell ei saa kiinni ja apteekkiin ei pääse.

    VastaaPoista
  2. Ok, hyvä tietää, ettei tämä olekaan pelkästään tekujen juttu. Ollaan kyllä kuultu tämä mahdollisuus joskus aikoinaan, mutta eipä ole tallentunut kovalevylle, kun tekuja ei ole. Siksi ei edes tiedetty tarkkailla ko. mahdollisuutta.
    Tämän jälkeen kyllä muistaa tsekata tämänkin mahdollisuuden karitsointien yhteydessä. :)

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköisiä kuvia - siis karitsa ja Spotin, noita silmäkuvia mua ei saa katsomaan mikään mahti maailmassa. Hyvin näyttäsi värit ja valon toistavan.

    Haasteellisuudesta... toisaalta sulla oli se etu että sähän tiesit kokoajan mitä Spot seuraavaksi tekee ja pystyit ennakoimaan tilanteita ;) Joskus kun oli kaveri kuvailemassa laikoja ja Wilmaa agilityssä niin alku meni siihen et kuvaaja hahmotti miten ne koirat liikkuu, missä tilanteessa ne käyttäytyy mitenkin. Täytyisikin pyytää Jenniä kuvaamaan Hipardia - sai hiukan enemmän taas haastetta ;)

    VastaaPoista