9.8.2011

PM-kilpailut Somerolla

Viime viikonloppuna oli Somerolla PM-kisat. Ensimmäistä kertaa Suomessa ja täytyy todeta, että todella hienosti Kari ja Elisa sekä kaikki SPKY:n aktiiviset talkoolaiset hoitivat homman!
Kisajärjestelyjä suunniteltaessa koko ajan yritettiin pitää mielessä, ettei tehdä PM-kisoista liian suurta mediaspektaakkelia, mutta nyt jälkikäteen täytyy todeta, ettei ne myöskään yhtään vähempää olisi voineet olla. TODELLA HIENOA SUORITUS kaikilta mukana olleilta! Hyvä Me!

Suomalaista tuloshistoriaa tehtiin siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa Finaalissa oli kaksi suomalaista! Nilla Salonen koiralla Ukko sekä Elisa kotikoski koiralla Pimu. TODELLA HIENOA! :) Käsittääkseni tätä aiemmin finaalissa on ollut vain Annika Paarvio kahtena eri kertana.

Meillä PM-kisat menivät hyvin ja huonosti. Hyvin siinä mielessä, että olimme kokonaiskisassa sijalla 16. Huonosti siinä mielessä, että finaaliin pääsee 15 ensimmäistä. Olin siis ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt. :(
Siinä mielessä olin kuitenkin tyytyväinen, että molempina päivinä koira toimi oikein hienosti. Otti joka käskyn, ajoi rennosti, hyvällä etäisyydellä ja hyvillä flänkeillä. Ajoimme myös kokonaisuutena hienon radan molempina päivinä. Harmillisesti kuitenkin perjantaina radalle sattui muutama paljon virhepisteitä vaatinut ohjausvirhe. Perjantain tuloksissa olimme sijalla 19. Kävin la aamuna nuo virheet läpi juurta jaksain ja sain skarpattua lauantaille huomattavasti paremmin ollen sijalla 10. Karsinnan kokonaistuloksissa jäimme kuitenkin harmillisesti kahden pisteen päähän finaalipaikasta. No, jäipä jotain hampaan koloon tulevia vuosia varten. :)

Erityisen hienoa kuitenkin oli se, että EM-joukkuepaikkamme varmistui ja siten pääsemme starttaamaan EM:ssä parin viikon päästä. Todella hienoa!

PM-kisoista käteen jäi monta ohjausvinkkiä ja yksi asia Spotin koulutukseen.
Oli taas hienoa nähdä Norjalaisten huippuohjaajien ohjausta ja imeä niistä itselle lisää palasia oman ohjauksen parantamiseksi. Yhtä huomiota käytin jo lauantain karsinta radalla ja se todella toimi. :) Yritän kirjoitella näistäkin myöhemmin tänne paremmalla ajalla.

Nyt reilu vko aikaa EM-reissuun lähtöön. Pitää käyttää tämä aika ajatuksella. Spot on melko hyvässä mallissa, joten mitään turhaa viime hetken hiomista on turha tehdä.
Yritän kuvata siellä taas videolle oppimateriaalia, jos tulee jotain erityisen hyvää talteen, niin laitan tännekin jossain vaiheessa näkyville.

-Pete

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti