29.7.2010

Juupajoen kisat lähes skottimaisemissa

Juupajoella oli perinteisesti kisat Marjatta Jaatisen ja Seppo Salon luona Kylmälammin tilalla 17.-18.7. Aiemmasta poiketen kisat olivat nyt eri pellolla. Pelto oli kumpareinen ja kuvankaunis maisemaltaan. Todella kiva oli kisata välillä suuren korkeuseron omaavalla pellolla, kun yleensä meidän kisat Suomessa on tasaisilla pelloilla. Kisa ei ollut tulossaldoltaan kovin kummoinen. Mielestäni lampaat toimivat hyvin. Ne olivat suhteellisen liikkuvia, mutta eivät missään nimessä mahdottomia. Kenties vaikeutena oli suhteellisen pieni rata, jolloin ei ole kovin paljoa aikaa ohjata lampaita takaisin linjalle, kun seuraava porttilinja jo tulee vastaan.

Meidän kisa alkoi lauantaina suht kivasti, mutta sitten tein ahneuksissani ohjausvirheen, joka kostautui hylkynä. Lampaat lähtivät suht vauhdikkaasti tolpan kierron jälkeen kohti ykkösporttia ja en halunnut laittaa koiraa liian aikaisin perään, koska lampaat menivät hyvää linjaa kohti ykkösporttia. Kun viimein päästin koiran flänkille, niin lampaat olivat liian kaukana ja ehtivät aidan viereen yhtä aikaa koiran kanssa ja siellä tapahtui joku härdelli, jonka johdosta aita tärisi siihen malliin, että olimme tuomarin kanssa samalla linjalla, kun olimme yhtä aikaa lopettamassa suoritusta. Harmitti tietysti oma ahneus ja tyhmyys. :)
Su ajoimme radan läpi ja muut osiot menivät suht ok, mutta ajo meni täysin offlineksi. Pisteitä ajosta ei tainnut montaakaan jäädä. :( Ei siis kovin kehuttava saldo meille viikonlopusta.

La ahersin melkein koko päivän varikolla tuoden lampaita tolpalle. Keli oli melko kuuma (about 30C). Hienoa paikassa oli, että pääsimme koiran kanssa uimaan viereiseen jokeen about joka toisen koiran jälkeen, joten jäädyttely onnistui hyvin. Koira tosin oli melko poikki, kun tuossa lämmössä vetelimme rinnettä ylös-alas. Woomi 10 v jaksoi hämmästyttävän hyvin, kun se kävi uimassa joka koiran jälkeen.

Hienoa oli kaikenkaikkiaan. Kiitos Jatalle ja Sepolle taas kerran kisojen järjestämisestä! Ei ollut ihan pikkuhomma tuossa lämmössä, hyvin kuitenkin suoriuduttiiin! :)

Tässä linkki kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti