17.2.2009

Haku 250m ja takaisinvienti

Nyt olis taas yksi pätkä Ruotsin kurssimateriaalista valmiina.
Alla Spotin haku ja tuonti portin läpi ja lauman takaisin vienti seuraavalle koiralle.
Etäisyys kivikasalle oli 250m.

Kaaren puolivälissä Spot ei näe lampaita ja siksi hiljentää vauhtia. Huomautan siitä, että kaarta pitää jatkaa vaikka lampaat välillä hukkuvatkin näköpiiristä.
Spotin päästyä tasapainoon vihellän varmuuden vuoksi vielä pari kertaa maahan käskyn varmistaakseni, että Spot on avoin kunnon flankille. Spotille on opetettu, että maahan käsky tarkoittaa samalla ote irti lampaista.
Tuonnissa näkyy hyvin, että Spot menee itsestään maahan steady-käskyllä ja sieltä noustessaa ekat kolme-neljä askelta on liian nopeat. Tähän sainkin ohjeen pitää se koko ajan jaloillaan ja maahan mennään vain maahan käskyllä. Tämä rupesikin toimimaan jo paremmin loppupäivän treeneissä, kun siihen hoksasi itsekin keskittyä.
Takaisin viennissä näkyy hyvin, kun etäisyys kasvaa yli 200 metrin, niin loppuu ohjattavuus Spotiltakin. Tosin tämä on eka kerta, kun ohjaan sitä näin kaukaa. Tule pois -käskyllä saan sen otteen hyvin irti lampaista ja sen jälkeen se onkin taas valmis kuuntelemaan mitä siltä haluan. Tuo käsky pitää opettaa vielä pillille, oli se sen verran hyödyllinen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti