3.5.2010

Kesäkisakausi korkattu


Viikonloppuna oli ensimmäiset kisat tänä kesänä. Kisapaikkana Kimmo ja Marika Klossnerin tila Somerolla. Kisapelto oli alueelle tyypillinen, tasainen ja iso. Rata sinänsä ei ollut mitenkään järin suuri, mutta huomioiden lampaat, se oli oikein sopivan kokoinen. Lampaat olivat aavistuksen haasteellisia. Vaihtoehtona oli vasta tilalle tulleet villit Ahvenanmaan lampaat tai paljon treenissä kuntoilleet hyvin kesyt Ahvenanmaan lampaat. Molempina päivinä ensin kolmosille koitettiin villejä yksilöitä, mutta yhden-kahden koiran jälkeen otimme käyttöön suunnitelman B ja ajoimme radan kesymmillä versioilla. Ne kulkivat suht kivasti. Selkeästi koira joutui niitä ajamaan, että liikkuivat ja sittenkään ei metriäkään suoraan. :) Koira ja ohjaaja sai olla tarkkana, että kasasi porukan heti, kun ne levisivät ja sitä ne tekivät usein. Vetopisteitä kotipellolla oli haasteellisesti. Lauantain rata ajettiin kolmosissa 4 lampaalla, että saatiin jako tehtyä. Alaluokat taidettiin ajaa kolmella. Sunnuntaina ajettiin kolmonenkin kolmella. Jaon tilalla tehtiin silloin single.

Spotin kanssa saatiin lauantaina väkisin vääntämällä rata läpi. Ajo oli kuulemma ainakin paikka paikoin ihan kelvollisen näköistä ottaen olosuhteet huomioon, mutta itsestä se ei missään vaiheessa tuntunut kovin hyvältä. Ohjaus oli sellaista hammasta purren ”pakko saada rata läpi” -ajoa. Spot pelasi hienosti, otti käskyt hyvin, ei kuumentunut missään vaiheessa, joten puolta matalammalla intensiteetilläkin ohjaus olisi toiminut. Spot on kyllä ihana, kun se ei lähde mukaan ohjaajan turhaan hermoiluun tai hammasten kiristelyyn pilliä puhaltaessa. :)

Sunnuntaina ajo oli kivan oloista ja jopa tuntui hyvältä. Valitettavasti vain yhdellä kolmesta uuhesta meni kuppi nurin hiukan ennen ykkösporttia. Se päätti lähteä kotio. Kun laitoin Spotin hakemaan sitä, niin loput kaksi päätti lähteä toiselle varikolle. Sitten kun olin muutaman kerran haeskellut väliin sitä yhtä ja väliin niitä kahta, niin olimme jo kakkosportin toisella puolella, eikä ykkösportin linjaa oltu vielä ylitetty. Sieltä siis olisi pitänyt väkisin vääntää se kyllästynyt uuhi takaisin ykkösportille yli 100m ja sitten ajaa rata loppuun. Aikaakin oli palanut ihan kiitettävästi tähän asti, joten päätin armahtaa lampaan ja Spotin epätoivoisesta urakasta -> keskeytys.

Kaiken kaikkiaan viikonpolusta jäi tosi kiva fiilis. Yleinen fiilis oli kiva ja Klossnereiden paikka on ihan tosi mahtava! Kimmo teki kyllä hurjasti hommia kisojen eteen, kun välillä se oli varikolla, välillä vei lampaita tolpalle, välillä rakensi rataa ja vielä tuomaroi useamman luokan. Hatunnosto Kimmolle, tosi hieno juttu!!!

Tässä linkki kuviin. Laadullisesti ovat huonoja, kun kameran säädöt oli joku (?) säätänyt sisäkuvaukselle. :( Saa niistä kuitenkin jotain tolkkua.


1 kommentti:

  1. kuulosti kyllä kivalle reissulle! Olisi mukava joskus käydä katsomassa kisoja - vinkkaatko jos on jossain "ei-niin-käsittämättömän-kaukana" ja kyytiin mahtuisi?

    VastaaPoista