27.5.2010

Erittäin hieno artikkeli

Vitsi, että olin eilen illalla ihan hurmoksessa, kun vihdoin ehdin lukea Mossen haastattelun Svakin sivuilta. Siinä on alussa hiukan taustatieto Mossesta ja Lotasta, mutta se todella hyvä osuus alkaa sen jälkeen vuoropuheluosuudessa.

Jutussa tulee tosi hyvin esille monia niitä syväluotaavia ajatuksia, joihin Mossen koulutusajatus perustuu. Artikkelin kirjoittaja oli saanut todella paljon oleellista asiaa yhteen artikkeliin. Sinänsä artikkelissa ei ole mitään jippoja tai teknisiä vinkkejä, vaan henkisellä tasolla käyty läpi, mitä paimennus ja paimenkoiran ohjaaminen on.

Artikkeli on englanniksi ja vaikka englanti ei taittuisikaan kovin hyvin, niin se kannattaa kahlata läpi vaikka sanakirjan kanssa!

-Pete

4 kommenttia:

  1. Luin tuon artikkelin Evan luona Ruåttis, on hyvä!
    En tiedä onko hyvä vai huono, että ymmärrän mitä Mosse tarkoittaa ja se kuulostaa niin loogiselta ja selkeältä... Kun en sitten kuitenkaan osaa siirtää sitä omaan treeniin :o/
    Olisko ehkä parempi kun en tajuais lainkaan mistä puhuu...silloin en tajuais itse miten surkea olen ja miten vähän osaan ;o)

    VastaaPoista
  2. Luin kanssa artikkelin jo silloin, kun ISDS lehti tuli. On kyllä hyvä artikkeli kaikin puolin.
    Terkuin
    Päivi N

    VastaaPoista
  3. Anja, on se hyvä, että teoriassa ymmärtää, mitä pitäisi tehdä ja miten. Jos sitä ei ymmärrä, niin sitten jonkun muun täytyy koko ajan ohjata treenien kehittymistä, muuten menee tuurilla ja tässä lajissa polku on niin pitkä, että tuurilla ei perille pääse. :)
    Nyt kun tiedät teorian, niin paljon harjoitusta, että saa ne käytäntöön. On myös oleellista oppia lukemaan koiraa, että tietää, mitä missäkin tilanteessa pitää tehdä tukeakseen sitä.
    No, näitä varmaan katsotaan ens vkolla (joko mokkapalaresepti on kaivettu esiin?). :)

    -Pete

    VastaaPoista
  4. Sama "hurmos" tuli minullekin kun luin jutun vieläpä moneen kertaan. Nyt tätä samaa "feel the sheep" asennetta käydään koirien kanssa tuolla reeniaidassa läpi. Se on aika hieno tunne, kun saa itse sen aistimuksen, että NYT se toimii (tosin hetkellisesti, mutta kuitenkin)
    t.minna e.

    VastaaPoista