23.7.2009

Kisakuulumisia Juvalta

Viikonloppuna oli Juvalla Inkilän Hovissa Severi ja Johanna Hirvosen luona kaksipäiväiset kisat.
Tällä kertaa järjestelyt olivat juhlallisen hienot johtuen Inkilän 20-vuotisjuhlasta, ensimmäisen paimenkoiran saapuminen Inkilään 20-v. sitten. Juhlakisa oli nimetty koiran mukaan Sheila Memorial Trophyksi. Palkinnot olivat normaalia paremmat, lisäksi lauantai-iltana vietimme juhlagrilli-iltamia sekä sunnuntain aamupala oli tarjoiltuna tilan puolesta.
Tunnelma oli tosi hieno, sää suosi molempina päivinä ja pisteenä iin päälle iso kisaajien joukko juhlimassa Inkilän tasavuosia. Kiitoksia Johanna ja Severi järjestelyistä, oli hienoa olla mukana!

Kisapelto näytti ihmisen silmään suht normaalilta, kolmosen hakua 300m ja muuten rata normaalin kokoinen. Lampailla kova veto oikealle. Kilpailualueen rajana oikealla oli pellon ja tien raja. Monella koiralla kisa loppuikin siihen, että lampaat pääsivät tielle. Nostossa ja tuonnissa koiran piti olla hyvin varuillaan, että lampaat pysyivät linjalla tai yleensä edes pellolla. Lisäksi kuljetuksessa kakkosportti oli sen verran lähellä tietä ja kun lampaat nostivat poikittaiskuljetuksen puolivälissä vauhtia, niin koiran piti olla nopea ja ohjaajan taitava, että sai lampaat menemään portista ja silti ehti kääntää porukan ennen tietä.
Tulossaldo ei ollut kovin hyvä missään luokassa ja tällä kertaa jopa vanhoilla konkareilla oli vaikeuksia, mikä näkyy pisteissä ja suurissa hylkäytymisen määrissä.

Meillä Woomi sai lauantaina ajettua radan läpi pisteillä 32p. Noilla pisteillä tultiin kolmanneksi, joka kertoo sen, että jos ei meilläkään mennyt kovin hyvin, niin ei mennyt muillakaan. :)
Spot diskautti itsensä lauantaina heti nostossa. Tästä jäi itselle melko huono fiilis, joten sunnuntaina skarppasin sen minkä pystyin ja saatiin rata läpi, vaikka pisteissä ei taaskaan ollut kehumista. Tämä kisa oli meille Spotin kanssa yksinkertaisesti liian vaikea. Jos yhtään haluaa lohdutusta, niin näkyi se olevan sitä valtaosalle muitakin. :)
Välillä olisi kiva kisata sellaisessa normaalissa kisassa, jossa riittäisi, että koira tekee sen minkä osaa ja ohjaajana ohjaisin tämän hetkisten taitojeni mukaan. Se pitäisi riittää sinne 70-80p tuntumaan.

Kuvia räpsin jonkin verran. Ne löytyvät täältä.

3 kommenttia:

  1. Pete terve,
    Tiiäkkö onko jossain myytävänä mönkijän perään sopivaa niittolaitetta? (sä kun yleensä tiedät tällaiset jutut) Tai tiedätkö millaisesta härvelistä voisi sellaisen tuunata?
    t mj

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Just tässä joku ilta surffasin traktoriin uutta niittokonetta, niin osui guukkeli alla olevaan linkkiin, joka jäi mieleen:
    http://keskustelu.sammysatv.com/viewtopic.php?f=16&t=154&st=0&sk=t&sd=a
    Mielestäni mönkijään ei ihan pienellä vaivalla saa toimivaa niittokonetta. Ainoat vaihtoehdot, jotka tulevat mieleen ovat hevosniittokone mönkijän perään viritettynä tai eteen lumiauran nostosysteemiin viritettynä jokin iso omalla moottorilla toimiva ruohonleikkuri, jossa ympäripyörivät renkaat joka kulmassa. Tietty, jos meinaa heinää niittää, niin tämä vaihtoehto ei ole mahdollinen. :) Laitumen puhdistusniittoon saattaisi toimiakin.
    Kaupallisia ruohonleikkureita näyttää saavan kovalla rahalla (3000 eur).
    Eikös sulla ole joku pikkutraktorikin? Osta sen perään hyväkuntoinen sorminiittokone (hinnat 100-300eur) ja sillä niittää ihan oikeastikin kunnolla heinää. Mä olen Wärtsilän sorminiittokoneella niittänyt kaikki nämä seitsemän vuotta. Tänä vuonnakin 5 ha heinää + puhdistuniitot päälle. Se vaatii hiukan niksejä kunnossapitoon ja kuskilta ajoon, mutta sen jälkeen on halpa, toimiva ja suhteellisen varma laite. Nytkin vain lautas- tai lieriökonetta katselen sen vuoksi, että rupeaa muuten tuo heinäkalusto olemaan suht kohdillaan ja sormikoneella hehtaarivauhti ei ole kovin nopea. Tänä vuonnakin oikein vihellellen sai heinää tehdä, kun kalusto kävi kuin kello. :)

    -Pete

    VastaaPoista
  3. Mä tiesin, että sä tiedät. Mä myin traktorini pois pari vuotta sitten. Minulla on ollut nyt vain mönkijä ja ostotyönä kaikki traktorityöt. Pitääpä katsoa noita hevosniittokoneita. Kiitos!
    t mj

    VastaaPoista