10.8.2010

No niin, Skotlannista on kotiuduttu tänään ja tässä kuvasatoa Scottish Nationaleista (skotlannin mestaruuskisat), jossa valitaan Skotlannin maajoukkue Internationaliin sekä ens vuoden MM:iin.
Olimme siellä toisena kisapäivänä. Rata oli kooltaan normaali suomalainen kolmosen rata. Tosin lampaat olivat "aavistuksen" vikkelämpiä kuin mitä Suomessa on totuttu ja nämä lampaat olivat kuulemma todella hyviä, koska näitä oli ajettu paljon ennen kisoja. Ihmistä ne todella eivät päästäneet lähelle ja hajosivat kuin varpusparvi joka välissä. :) Muuten toimivat oikein hyvin.
Jako ja single olivat todella haastavia, koska lampaat liikkuivat koko ajan vaihtaen paikkaa keskenään. Jos nyt oli hyvä järjestys ryhmässä (merkitty oli reunassa tai kaksi merkkaamatonta reunassa), niin sekunnin päästä ne eivät enää olletkaan sopivassa järjestyksessä. Jako ja single piti siis pystyä tekemään sillä sekunnilla, kun porukka oli sopivassa järjestyksessä.
Häkki ei myöskään ollut kovin helppo, koska lampaat yrittivät mennä jokasuuntaan, mutta ei häkkiin. Tässä koiran piti olla nopea ja tehdä itsenäisesti valintoja. Jos koira olisi jäänyt odottamaan ohjaajan käskyjä, niin lampaat olisivat jo menneet menojaan.
Kenties sykähdyttävintä oli yksi ohjaaja rullatuolissa. Hän selviytyi radasta todella hyvin ja oli melko lähellä päästä joukkueeseenkin. Hänen koiransa oli todella hieno. Koira hoiti monta hommaa yksinään ja sai jotenkin nämä villit lampaat rauhoittumaan käsittämättömän hyvin.
Tässä kuvasatoa kuvateksteineen.
-Pete

2 kommenttia:

  1. Ai te olitte Skotlannissa. Oli varmasti hieno reissu. On ne vaan niin upeita siellä niin koirat, ohjaajat kuin lampaatkin. Puhumattakaan upeista maisemista. Täällä tuli seurattua tuloksia vain netin kautta ja iloisena asiana tuli tieto, että Bobby ja Joe pääsivät maajoukkueeseen.

    VastaaPoista
  2. Juu, reissu oli tosi hieno ja onnistunut.
    Ajelimme Edinburgista pohjoiseen ja länsirannikkoa takaisin. Yllättävää oli, että ihan niin paljon lampaita siellä ei ollut joka puolella, mitä olin odottanut. Mielestäni Walesissa oli enemmän niitä joka puolella. Toinen yllätys oli, että Haikkuja ei myöskään näkynyt kuin muutama koko reissun aikana, vaikka olisi luullut niitä olevan siellä joka pellolla. Muita nautoja kyllä näkyi melko paljonkin.
    Nyt on ensikosketus Skotlantiin tehty ja paljon viisaampi ens reissua ajatellen miten/mihin kannattaa aika käyttää. :)

    VastaaPoista