14.12.2009

PIP

Nyt siis uusi koira on kotona.

Koiran nimi on otsikon mukaisesti PIP (REGV1105/2008).

PIP:n isä on Suomessakin tänä kesänä vieraillut erittäin menestynyt Bobby Dalzielin Joe. Joe on voittanut erittäin arvostetun international kilpailun ja on siten Supreme Champion vuodelta 2006. Lisäksi Joe voitti tänä vuonna Skotlannin mestaruuden. Kaiken kaikkiaan Joella on yli 70 open trial (ylin luokka paimennuksessa) voittoa Iso-Britaniassa ja Euroopassa.
Joen takana on useita paimennusmaailman huippumenestyneitä koiria. Joen sukutaulu.
Joe on tunnetusti erittäin tyylikäs, vahva ja tasapainoinen niin paimentaessaan kuin arkielämässäkin.

PIP:n emä on Lot, joka pohjautuu isän puolelta tunnetuista menestyneistä norjalaisista koirista. Niiden takana myös Bobby Dalzielin Supreme Champion Wisp, joka on tänä päivänä melko monen hyvän paimenkoiran takana. Lotin isän sukutaulussa on myös Ikaros, joka on Norjan paimennusvalio, norjanmestaruus-mitalisti sekä Norjan maajoukkuelainen. Ikaros on myös vanhimman narttumme isoisä.
Lotin emän puoli tulee walesilaisista Bwlch ja Moel koirista.
Lotin isoäiti on Ceri Rundlen Dolwen Fan, joka on Moel kennelin kantanarttu. Dolwen Fanin takana on mm. Supreme Champion Bill, Supreme Champion Davy ja Walesin mestari Bwlch Taff. Taff on myös toisen narttumme (Woomin) isoisän isä. Lotin isoisä on myös Ceri Rundlen Bwlch Hemp (Moel kennelin kantauros), jonka takaa löytyy myös Bwlch Taff, kuten myös Walesin mestari Aled Owenin Ben.
Lotin emä Moel Tess kilpailee Ruotsin ylimmässä luokassa paimennuksessa. Tessin täysveli Moel Nap on Jaran Kniven erittäin menestynyt kisakoira. Nap voitti mm. 3 kertaa Pohjoismaiden mestaruuden sekä oli MM:ssä kolmas ja EM:ssä kuudes. Monia paimenkilpailijoita ihastuttanut Jaran Kniven huippukoira Lyn on Moel Napin tytär. Lyn voitti mm. viidesti EM:t.
Lot itse työskentelee 300 uuhen tilalla ja kilpailee Ruotsissa paimennuksen ylimmässä luokassa. Lot on paimentaessaan erittäin tyylikäs ja itsevarma ja omaa vahvan luontaisen paimennuksen.

PIP lonkkakuvattiin A:ksi, etupää terve ja silmät terveet. Itseasiassa koko pentue on kuvattu ja kaikilla A:n lonkat. Joe on myös lonkiltaa A. Samoin emä Lot, kuten myös koko emän pentue on tervelonkkaisia. Joe on myös silmistään DNA testattu normaaliksi (terve).

PIP:n paimennuksesta en vielä osaa kauheasti sanoa muuta kuin mitä olen aiemmin kirjoittanut. Intoa on vähintään riittävästi. Siitä on hyvä lähteä. :)

Nina kävi eilen tulopäivänä Pip:n, Woomin ja Spotin kanssa lenkillä pellolla (Tepsu jäi tärppipäivineen yllättäen kotio :) ja kertoi, että Spot ja Woomi, jotka tunnetusti ovat juoksuvauhdiltaan todella nopeita etenivät kuin täit tervassa tähän sporttiveijariin verrattuna. Pip meni kuulemma kuin leijuen pitkin peltoa muiden kanssa.

Lapsiin, muihin koiriin ja kissoihin se on sopeutunut hyvin. Itseasiassa se tuntuu olevan kaikkien kaveri, joskus jopa rasittavuuteen asti. :)

Ens viikolla, kun olen päivisin kotona, pitää päivän valossa aloitella paimentreenit, niin sitten rupeaa tulemaan parempi käsitys siitä puolesta.

Alla muutama kuva.






-Pete


8 kommenttia:

  1. Moi.
    Onnittelut, olet varmasti saanut hyvän koiran, kun katsoo mikä siinä on isänä (nimimerkillä Joen pakastespermaa Tampereella odottamassa Ritan juoksua).

    Jännä seurata miten teillä lähtee yhteispeli sujumaan. Onnea sillä saralla. Kait muuten sitten rekkaat sen SKL-rekisteriin, jotta on käyttöä myös jalostusmielessä.

    Terkuin
    Päivi N

    VastaaPoista
  2. Moi
    Onnea uudesta koirasta. Minä vain olen pettynyt, sillä en voi käyttää sitä kenellekään 3:sta koirastani. Kolmelle suht lähisukua emänpuolelta ja yhdelle isän puolelta (sama isä). Oisit nyt ajatellut meitä narttujen omistajiakin.... ;-D
    Eiku, kaikki näkemäni Joen pennut ovat olleet tosi fiksuja. Tykkään Irkusta (=Joen pentu, 3v) tosi tosi paljon.
    t Minna

    VastaaPoista
  3. Vielä sen verran, että "ympäri käydään yhteen tullaan". Mun siitolainassa olleen nartun Emenems Ettan takana on sitten nuo Moel koirat, Dolwen Fan ja Bwlch Hemp. Joten kovasti paljon tuttuja koiria sun koirasi takana. ;)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut uudesta koirasta!! Hauskannäköinen kaveri :)

    -Anne-

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kiitos! Olo on kuin pikkupojalla uuden lelun kanssa. :)

    Ilman muuta rekataan PIP myös Kennelliiton rekkariin. Sen vuoksi nuo kyynärätkin kuvattiin. Ruotsissahan ne ei ole enää muutamaan vuoteen kuvanneet etupäätä, mutta Suomessa se on Kennelliiton jalostusvaatimus.
    Jotenkin luulisin, että se saattaisi olla kiinnostava koira esim. agilityyn juurikin nopean liikkumisensa ja energisyytensä ansiosta. Vielä kun se työskennellessään on kuitenkin tosi cool ja keskittynyt.

    Väritys on juu hieman harvinaisempi, mutta kauneus on ilmeisesti katsojan silmissä, koska Moel kennelin kasvattaja Ceri Rundle tuntuu pitävän Moel koirien ulkonäöstä - paimennusominaisuuksien lisäksi tietty :) Ja PIPhän on väritykseltään melko tyypillinen Moel koira.

    Jännä todella nähdä, miten sen paimennus rupeaa etenemään. :)

    -Pete

    VastaaPoista
  6. Missä se ruma viitapiru on????
    Makeen olonen sessu :)

    VastaaPoista
  7. Nii-i. Eiks ookin. Munkin mielestä se on hienon näköinen. Niin se vain silmä tottuu äkkiä. :)

    Spotkin näyttää ihan jumalaiselta nykyisin, vaikka joku ilkeämielinen sitä entlebuchinpaimenkoiraksi väittääkin. ;)

    -Pete

    VastaaPoista
  8. Niinpä, sitähän mä sanoin (nimim. kokemusta omaava - esimerkkinä mm. meidän keittiö kirkkaan keltaiset seinät. Olin alkuun että eiiiiiihhhh, mut sit kun niitä alkoi maalaamaan yli, niin iski kauhee paniikki kun se vanha ihana väri katosi)

    Spot on ollut AINA jumalainen! Olen varmaan hautaan asti katkera siitä kun kerroit tuovasi susiruman koiran ja sit se osoittautuikin ihan Hipardin lyhytkarvaiseksi (ja joo, "hieman" miehekkäämmäksi) versioksi. Häpeä sinä senkin.... senkin... uh! ;)

    Ja ei muuta kuin Spot entelbuch kehään niin saat siitä vielä MVA:nkin ;) Mieti mikä meriitti :o

    VastaaPoista