25.9.2011

Uusi koira

Vähän kuin puoli vahingossa, meillä on nyt uusi koira. :)
Midge, 3v narttu tuli Anjalta. Anjalle se tuli kesällä Skotlannista Mosselta ja Mosselle vissiin Irlannista, mistä on lähtöisin.
Midge on pieni, lyhytkarvainen, musta-valkoinen (pilkuilla) oleva nöyrä ja nopea narttu. Alkuaika (noin pari vkoa) sen kanssa on opeteltu, että paimennuksessa voi mennä vain puoliteholla nopeuden suhteen. Se keskittyy hyvin, mutta haluaisi kokoajan käyttää nopeuttansa. Käskyt sillä ovat ehdottomia ja iso noyryys suhteessa ihmiseen tekee siitä kivan treenattavan. Sen kanssa ei tarvitse taistella, vain miettiä, miten sen saa tajuamaan, mitä siltä haluan. Sen jälkeen se tekee sen. Aika kivaa muutaman "uros-vuoden" jälkeen. Vaikka Spot ei ole mikään vaikea uros, niin sen intensiviisyys ja kova puskuhalu tekee siitä välillä raskaan ohjattavan. Tämän johdosta Midgeä on kiva treenata, suurin haaste on varmaan oppia ohjaamaan sitä riittävän tarkasti.
Mosse opetti sille keväällä pillikäskyt ja koska Mossen pillikäskyt eivät ole mulle kovin tuttuja, niin pitää katsoa, opettelenko käyttämään niitä ja opetanko sille uudet käskyt. Nyt se ottaa hyvin Mossen pillikäskyt jopa mun viheltämänä, mutta jotenkin tuntuu, että mun viheltämänä ne ovat turhan karheita noin nöyrälle koiralle. Se yrittää ylitoteuttaa niitä koko ajan, jonka johdosta se menee pillillä ohjaten turhan lujaa. Katsotaan.
Arkielämässä se on lähes täydellinen (en tosin osaisi nimetä, mitä se voisi vielä tehdä paremmin :). Tulee kaikkien kanssa toimeen (lapset, koirat, kissat, jne), on sisäsiisti (mikä ei tarhakoiralle ole itsestään selvyys), sisällä makailee omassa rauhassa ja pyydettäessä katselee sohvalla telkkaria isännän kanssa. :) Ulkona tulee luokse välittömästi ja muutenkin pitää sopivaa etäisyyttä käskemättäkin.
Jännä nähdä, mihin tästä vielä päästään. :)

-Pete

2 kommenttia:

  1. Asioilla on taipumus järjestyä, välillä jopa niin kuin elokuvissa. :)

    Rauhallinen rapsutus pikku Midgelle!

    VastaaPoista
  2. Sounds like you are in love

    VastaaPoista